Ιστορία εταιρείας

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στις 4 Απριλίου του 1989 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας σε δημόσια συνεδρίασή του αποδέχθηκε την αίτηση αναγνώρισης του σωματείου με την επωνυμία ΄΄ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ΄΄. Την αίτηση υπέγραφαν οι: 1) Αθανάσιος Παπαδημητρίου, 2) Νικόλαος Ποντικόπουλος, 3) Βασίλειος Κάσσος, 4) Κωνσταντίνος Ψύλλας, 5) Αχιλλέας Κατσούπας, 6) Φώτιος Γρηγοριάδης κάτοικοι Λάρισας και 7) Νικόλαος Φάκας κάτοικος Ελασσόνας, οι οποίοι αποτέλεσαν και την προσωρινή διοίκηση της Εταιρείας.

Το 2000 η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας εκδίδει το Πρώτο τεύχος του Περιοδικού «Οδοντοστοματολογικά Νέα» με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων της σε επιστημονικά θέματα, το οποίο η έκδοση του είναι κάθε εξάμηνο.
Το 2012 το περιοδικό «Οδοντοστοματολογικά Νέα» μετονομάστηκε σε «Ευρωπαϊκό Περιοδικό της Οδοντιατρικής Επιστήμης ή European Journal Of Dental Science».

Το 2008 η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας ακολουθώντας την εξέλιξη της ενημέρωσης στο διαδίκτυο δημιούργησε την ιστοσελίδα (Site) με το όνομα stometh.gr για την άμεση ενημέρωση των μελών της .
Την επιμέλεια της Σελίδας την είχε ο συνάδελφος Νίκος Μαϊδώνης, οδοντίατρος ο οποίος και την δημιούργησε.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την αρχική της μορφή.

Το 2017 η σελίδα αναβαθμίστηκε και έχει την σημερινή της μορφή.

Σκοποί της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας είναι:
α) Η επιστημονική προαγωγή των μελών και η προώθηση της επιστήμης της Οδοντιατρικής με κάθε πρόσφορο μέσο.
β) Η δημιουργία συναδελφικού πνεύματος μεταξύ των μελών της Εταιρείας, με την σύσφιξη των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών σχέσεων.
Για να επιτευχθούν οι σκοποί της Εταιρείας:
-Διεξάγονται Σεμινάρια και Συμπόσια, στα οποία προσκεκλημένοι Ομιλητές αναπτύσσουν θέματα από ολόκληρο το φάσμα της Επιστήμης μας.
-Πραγματοποιούνται βραδινές εκδηλώσεις, όπου  Θεσσαλοί Οδοντίατροι αναπτύσσουν θέματα, πάνω στα οποία ακολουθεί συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
-Εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο το περιοδικό ΄΄Οδοντοστοματολογικά Νέα΄΄, στο οποίο δημοσιεύονται ανασκοπήσεις, πρωτότυπες εργασίες, ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, κλινικές ή εργαστηριακές μελέτες και ενημερωτικά άρθρα από όλο το φάσμα της Οδοντοστοματολογίας. Το περιοδικό έχει καταχωρηθεί στις βιβλιοθήκες των δύο Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας μας.
-Διοργανώνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία των τεσσάρων Θεσσαλικών Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Εταιρείας, η Πανθεσσαλική Οδοντιατρική Σύνοδος, εναλλάξ σε κάθε νομό της περιφέρειάς μας.

Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας γιόρτασε το 2014 τα 25 χρόνια από την ίδρυση της. Το βίντεο αυτό παρουσιάζει συνοπτικά σημαντικές στιγμές της 25χρονης πορείας της και αποτελεί μια συμβολική απόδοση τιμής σε όσους εργάστηκαν για την προώθηση των σκοπών της εταιρείας

https://www.youtube.com/watch?v=6_0frgA2ZNo

 


Διατελέσαντες Πρόεδροι

 

1989 Παπαδημητρίου Αθανάσιος
1989 – 1993 Ποντικόπουλος Νίκος
1993 – 1995 Χατζής Κωνσταντίνος
1995 – 1998 Χατζηαβραάμ Αθανάσιος
1998 – 2008 Τσολάκης Απόστολος
2008 – 2009 Μπέη – Φουντή Βιολέτα
2009 – 2014 Κουϊκούμης Νίκος
2014 – 2020 Αετόπουλος Ιωάννης
2020 – Σήμερα Κουρσούμη Ροδόπη

Μηνύματα πρώην προέδρων

Μήνυμα του πρώην προέδρου Νίκου Κουϊκούμη 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει σημαντικά στην διαρκή προσπάθεια επιστημονικής επιμόρφωσης των συναδέλφων, που αποτελεί ζωτικό στοιχείο του σύγχρονου οδοντιάτρου. Η εξοικείωση με τις νέες γνώσεις και τεχνικές, η αξιολόγηση και η εφαρμογή τους στην καθημερινή κλινική πράξη με στόχο την ποιοτική παροχή υγείας στον ασθενή, απαιτούν από τον σημερινό οδοντίατρο να ενημερώνεται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου.
Η θεσμοθέτηση της Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και στη χώρα μας, μεγιστοποιεί την χρησιμότητα της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας, μιας και δίνει την δυνατότητα στους συναδέλφους της Θεσσαλίας να συλλέγουν τα απαραίτητα μόρια Συνεχούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης χωρίς την ανάγκη μακρινών μετακινήσεων και μάλιστα πάνω σε θέματα που εμείς επιλέγουμε ως πιο σημαντικά προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών μας.
Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους τέσσερις Οδοντιατρικούς Συλλόγους της περιοχής μας θα πραγματοποιεί ένα ετήσιο πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων που θα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε έτους, έτσι ώστε οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση να μπορούν να προγραμματίσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Η θεματολογία των επιστημονικών εκδηλώσεων διαμορφώνεται σε συνεργασία μαζί σας και γι αυτόν ακριβώς το λόγο περιμένουμε με χαρά τις προτάσεις σας που μπορείτε να καταθέτετε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΘ ή στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων.


Μήνυμα της πρώην προέδρου Βιολέτας Π. Μπέη – Φουντή 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

H Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας συμπληρώνει είκοσι δημιουργικά χρόνια από την ίδρυσή της.Η προσπάθεια για την ποιοτική ενημέρωση που θα απαντήσει στις επιστημονικές και επαγγελματικές αναζητήσεις μας είναι διαρκής. Η παραγωγή της νέας γνώσης και οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναπτύσσονται με έντονους ρυθμούς και μας υπαγορεύουν συνεχή επιμόρφωση. Το οφείλουμε στους ασθενείς μας.Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας στηρίζεται στις προτάσεις που προκύπτουν μέσα από διάλογο και προβληματισμό όλων των συναδέλφων και επιδιώκει την ευρύτερη συμμετοχή στις δραστηριότητές της.Εκφράζει την αντίληψη του Οδοντιάτρου που έχει επιστημονική παιδεία και καλλιέργεια, που πιστεύει στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και γνώσης και συνδέει την εξέλιξη της επιστήμης του με τα ζητήματα της εποχής που αφορούν στον άνθρωπο. Είναι σύγχρονη.


Μήνυμα του πρώην προέδρου Απόστολου Τσολάκη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας έχοντας ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμισή της, όπως επίσης την συνεισφορά της στην προαγωγή της οδοντιατρικής επιστήμης, σας παρουσιάζει το διαδικτυακό της κόμβο (internet site).
Σήμερα, στην αρχή του νέου αιώνα, σ’ ένα κόσμο ενοποιημένο και ανταγωνιστικό όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη για επιμόρφωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.
Η οδοντιατρική έχει κάνει άλματα. Σύγχρονα υλικά από πολυμερή και συνθετικές ίνες, οι ακτίνες laser, το μικροσκόπιο, η ψηφιακή απεικονιστική τεχνολογία, και νέες γενιές εμφυτευμάτων ενσωματώθηκαν στη κλινική οδοντιατρική πράξη. Οδοντίατροι πρωταγωνιστούν στην άσκηση της κρανιοπροσωπικής προσθετικής και στην αντιμετώπιση γενετικών δυσμορφιών του προσώπου. Η άσκηση Οδοντιατρικής σε άτομα με ειδικές ανάγκες και η νοσοκομειακή οδοντιατρική έχουν κάνει μεγάλα άλματα. Τέλος, η εμβιομηχανική ίσως συντελέσει στο άμεσο μέλλον στη δημιουργία ακόμη κι ολόκληρων νέων δοντιών.
Γίνεται κατ’ αυτό τον τρόπο αντιληπτό, πως ο νέος αιώνας μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην άσκηση της επιστήμης μας. Η κοινωνία μας γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητική και ο μόνος τρόπος για ουσιαστική προσφορά των συναδέλφων στον άνθρωπο είναι η συνεχής επιμόρφωση και μετεκπαίδευση. Προς αυτή τη κατεύθυνση προσβλέπει και η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας δημιουργώντας τη διαδικτυακή της θέση.
Στο κόμβο μας θα παρουσιάζονται τα νέα της εταιρείας, οι επιστημονικές εκδηλώσεις της, το περιοδικό «Οδοντοστοματολογικά Νέα» σε πλήρη μορφή και θα αναπτύσσονται διάφορα επιστημονικά θέματα ιδιαίτερου κλινικού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα θα είναι δυνατή η σύνδεση με τις Οδοντιατρικές σχολές της χώρας μας και σχολές του εξωτερικού όπως επίσης και με διάφορες επιστημονικές εταιρείες.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ελπίζοντας στη συνεργασία σας, σας καλούμε να  επισκεπτόσαστε  το δικτυακό μας χώρο και σας παρακαλούμε να συμβάλλετε στη βελτίωσή του με παρατηρήσεις ή συνεργασίες σας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.